Programın Amacı ve Çalışma Alanları

1. Mezuniyeti takip eden ilk 3 yıl içerisinde öğrencilerimizin %80'i, birey, aile ve toplumun sağlık bakım gereksinimlerini karşılamak için etkili iletişim becerilerini kullanarak, bütüncül yaklaşım ile hemşirelik süreci doğrultusunda, mesleki etik ilke ve değerleri gözeterek koruyucu, tedavi ve rehabilite edici alanlarda hemşire olarak istihdam edilir.
  2. Mezuniyetinden sonraki 3 yıl içerisinde, yaşam boyu öğrenme bilinciyle, hemşireliğin eğitim, uygulama, yönetim ve araştırma alanlarında mesleki gelişimini sürdürür. Bu bağlamda;
  • Mezunlarımızın %5'i hemşirelik lisansüstü eğitim programlarında eğitimlerine devam ederler.
  • Mezunlarımızın %20'si çalıştıkları alanlara yönelik özel yetkinlik kazandıracak sertifika ve mesleki eğitim programlarına katılarak gelişimlerini sürdürürler.
  1. Bilimsel verilere ve teknolojiye dayalı, yenilikçi uygulamaları ile ekip anlayışı içerisinde bakımın ve mesleğin gelişimine yön verecek eğitimci, araştırıcı ve lider rolü üstlenirler. Bu bağlamda;
  • Mezunlarımızın %10'u çalışmaya başladıkları tarihten itibaren 5 yıl içerisinde çalıştıkları kurumlarda sağlık bakımının yürütülmesi için; eğitim ve yönetimin değişik birimlerinde yer alırlar.
  • Mezuniyeti takip eden 5 yıl içerisinde, mezunlarımızın %5'i çalıştıkları kurumlarda hemşirelik bakımını ve bilimsel bilgi birikimini geliştirecek bilimsel araştırma süreçlerinde yer alırlar.

Hemşirelik Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları

• Klinik hemşiresi
  • Bakım hizmetleri yöneticisi
  • Araştırmacı