3 Mart 2023 | 17:32

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Tuğba BİLGEHAN’ın yürütücülüğünü yaptığı, Arş. Gör. Ayşegül AKCA ve Arş. Gör. Perver KARŞIGİL'in saha araştırmacısı, On Dokuz Mayıs Üniversitesi İstatistik Bölümünden Doç. Dr. Emre DÜNDER ve Gazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden Prof. Dr. Sultan AYAZ ALKAYA'nın araştırmacı olarak yer aldığı “Depremzede Bireylerde Kronik Hastalıkların Epidemiyolojisi, Semptomların Tespiti, Sağlık Gereksinimleri ve Baş Etme Stratejilerinin Belirlenmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı kapsamında kabul edilmiştir. Saha çalışması Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye şehirlerini kapsayacak olup 15 gün sürmesi planlanmıştır. Projeleri kabul edilen Öğretim Üye/Elemanları afet bölgesinde çalışmalarına başlamıştır. Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği bu günlerde toplum sağlığına katkıları nedeniyle araştırmacılara teşekkür eder, başarılar dileriz.

Dekanımız Prof. Dr. Sultan AYAZ ALKAYA’nın Araştırmacı Olarak Yer Aldığı Tübitak 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı Kapsamındaki Proje Kabul Edildi-1