Bizim Hemşirelerimiz: Bizim Geleceğimiz Programı Düzenlendi
15 Mayıs 2023 | 22:41

Gazi Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Komisyonu iş birliği ile "Bizim Hemşirelerimiz: Bizim Geleceğimiz" adlı program gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Enver Hasanoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla devam etmiştir.

Hastane Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Dane Bursa konuşmasında hemşirelik ve hemşirelik hizmetlerinin öneminden bahsetti. Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya da konuşmasında hemşireliğin önemi, hemşirelerin görevleri ve yaptıkları hizmetlerden bahsetti. Küresel salgın ve deprem gibi felaketlerde hemşirelerin kilit görevler üstlendiğini anlatan Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, hemşirelerin sağlık hizmetlerinin önemli bir parçası olduğunu dile getirdi. Başhekim Doç. Dr. Hasan Bostancı, deprem bölgesine hemşirelerin sorgusuz, sualsiz gönüllü olarak gittiklerini ve özveriyle çalıştıklarını belirtti.

Doç. Dr. Hasan Bostancı’nın konuşmasının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın konuşmasına geçildi. Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Kendileri bir ekibin parçası ve biz bu ekiple güçlüyüz” diye konuştu.

Programın son açılış konuşması Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından yapıldı. “Gazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan programın nitelikli hemşireler yetiştirmekte gösterilen çabanın, birlik ve beraberliğin kanıtıdır” dedi. Deprem felaketi sonrasında bir nebzede olsa yaraların sarılması için bölgeye düzenli olarak gönderdiğimiz ekiplerimizde gerek hemşirelik fakültemizden hocalarımız, gerekse hastanemizden hemşirelerimiz her zaman gönüllü olarak yer almışlardır.  Hem akademik alanda, hem de sağlık sektöründe hemşirelerimizin katkıları ve elde ettiği başarılar her zaman gurur kaynağımız olmuştur” ifadesini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Türk Hemşireler Derneği Başkanı Doç. Dr. Azize Atlı Özbaş, “Ulusal Perspektiften ICN 2023 Teması”, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öznur Özdoğan ise “Hemşirelik ve Manevi Güçlenme” konusunda bilgi verdi. Program müzik dinletisiyle devam etmiştir.

Bizim Hemşirelerimiz: Bizim Geleceğimiz Programı Düzenlendi-1

Bizim Hemşirelerimiz: Bizim Geleceğimiz Programı Düzenlendi-2

Bizim Hemşirelerimiz: Bizim Geleceğimiz Programı Düzenlendi-4

Bizim Hemşirelerimiz: Bizim Geleceğimiz Programı Düzenlendi-5

Bizim Hemşirelerimiz: Bizim Geleceğimiz Programı Düzenlendi-3

Bizim Hemşirelerimiz: Bizim Geleceğimiz Programı Düzenlendi-6​​​​​

Bizim Hemşirelerimiz: Bizim Geleceğimiz Programı Düzenlendi-7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

background image