12-18 May Nursing Week Event
23 May 2022 | 11:52

 

Fakültemiz Hemşirelik Bölümü tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci toplulukları  (Felsefe ve Sanat Topluluğu,  Yaşam Boyu Farkındalık Topluluğu, Ruh Sağlığı ve İletişim Topluluğu,  Hemşirelik Öğrencileri Topluluğu) işbirliği ile 12 Mayıs 2022 tarihinde “Hemşireler Günü Etkinliği” düzenlenmiştir.

Etkinlik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Sultan AYAZ ALKAYA’nın, Dekanımız Prof. Dr. Bülent ELBASAN’ın açılış konuşmalarının ardından, öğrenci gösterileri ve müzik dinletisi ile devam etmiştir.

Etkinlikte öğrencilere yönelik düzenlenen “Hemşirelikte İnovatif Fikir Yarışması” ve “Poster Ödülü Yarışması” sonuçları açıklanmıştır. Hemşirelikte İnovatif Fikir Yarışması 1.’lik ödülünü “Manyetik Enjektör Sistemi” başlıklı fikri ile 3. sınıf öğrencisi Sümeyra Şule YÜKSEL ve 2.’lik ödülünü “Hızlı İletişim Sistemi” başlıklı fikri ile 3. sınıf öğrencisi Murat IRMAK kazanmıştır. Poster Yarışması birincilik ödülünü danışmanlığını Arş. Gör. Keziban ÖZTÜRK’ün yaptığı ve hemşirelik öğrencilerinden Yasemin TÜRKDOĞAN, Gamze Nur SAKARTEPE, Dilara BULAT, Rahime Nur LAÇİNOK, Buse Su CANDEMİR, Rabia ÜNAL ve Rabia BULUT tarafından hazırlanan “Hemşireliğin Vizyonu-Geleceğin İnovasyonu” başlıklı poster kazanmıştır. İkincilik ödülünü danışmanlığını Arş. Gör. Burcu OPAK YÜCEL’in yaptığı ve hemşirelik öğrencilerinden Elif ÖZDEMİR, Zeynep YILMAZ, Hilal YILMAZ, Nursel ALAN, Dilanur İNCE, Senanur ERDOĞAN ve Susin ATAK tarafından hazırlanan “Sanat Terapi ile Hayata Dön” başlıklı poster kazanmıştır. Üçüncülük ödülünü danışmanlığını Arş. Gör. Nihal YILDIZ EMRE’nin yaptığı ve hemşirelik öğrencilerinden Ali Hüseyin ERDOĞAN, Deniz ÜNSAL, Didem YILMAZ, Kübra ALAN, Muhammed Ömer AKÇİN ve Murat IRMAK tarafından hazırlanan “Hemşirelikte Yapay Zekâ Kullanımı” başlıklı poster kazanmıştır.

Etkinlikte ayrıca, Felsefe ve Sanat Topluluğu öğrencileri tarafından “El Ele Kütüphaneye” sloganıyla kitap bağışı kampanyası yapılmış ve kermes düzenlenmiştir. Fakültemiz akademik, idari personeli ve öğrencilerinin katıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösterilmiştir.

 

HH2-1

HH3-1

HH4-1

HH5-1

HH6-1

HH7-1

background image